Зала Ом | Йога в центъра на София

Инструктори

Ние сме алтернативна група практикуващи йога и други духовни дисципини школувани инструктори. Споделяме семплото, но уютно и чисто пространство на Зала ОМ, в което практикуваме съвместно с нуждаещите се ценители.
Снежанка Милошева

Йога за начинаещи и напреднали, йога за гърба, йога за третата възраст, специализирани индивидуални занимания, медитация, йога нидра, нада йога.

Снежанка Милошева, йога за начинаещи и напреднали, за третата възраст, нада йога, медитация, специализирани индивидуални занимания, 0878 312 733, 02 986 55 10, www.oooooom.com, ommmmmmji@gmail.com

За контакти:

За мен йога е вдъхновение и метод за съзнателно и активно отношение към себе си, за развиване на положителни личнстни качества. Тя е метод и вдъхновение за мирно, съзнателно и активно съучастие в промяната на света за добро. Тя ме отвежда дълбоко в същността, тя ме учи на простота. Да бъда инструктор и учител по йога означава преди всичко да продължавам да се уча непрестанно, за да мога да давам. Носи ми удовлетворението от взаимното обогатяване и радостта да се чувствам полезна.

Стремежът ми е да поднасям постепенното и систематично усвояване и напредване, да съобразявам развитието и задълбочаването с групата като цяло и с участниците в нея индивидуално. Особено ме вълнуват проблемите на хората от третата възраст и възможността да споделям песпективата за оптимистично и смислено преминаване през този труден житейски етап.

Типичното занимание при мен включва асани, или физически пози, пранаяма - дихателни практики, релаксация - йога нидра, медитация, мантри и запознаване с теорията и философията на йога.

Повече информация за Снежанка виж тук.
Мария Вацова

Йога за начинаещи и напреднали

Мария Вацова йога за начинаещи и напреднали, за деца и родители, тел: 02 946 30 51; моб. 0888 38 55 23, е-mail. mvatsova@yahoo.com, <ommmmmmji@gmail.com>

За мен преподаването на йога е споделяне и развитие. Дайте си шанс да откриете какво е йога за вас по пътя към себе си.

Специализирам в две посоки – йога за възрастни и йога за деца.

Повече информация за Мария виж тук.

За контакти:
Галина Тошева

Йога за начинаещи и средно напреднали

Галина Тошева - Шантидевананда

В моя живот Йога е трансформиращият и организиращ фактор, който постепенно осветлява и направлява създаването на нова подредба на вътрешния и външния ми свят. Доверието, което имам към пътя на йога, ми позволява да се чувствам спокойна, когато споделям с други хора знанията от тази древна и универсална система за човешко развитие. Имам опит със Сатянанда йога, която предлага интегриран, задълбочен и систематизиран подход. За първи път се срещнах с тази система през 2002 г. От тогава съм посещавала многобройни курсове и семинари с различни теми в България и в Сатянанда ашрам Гърция. Качествено нов поглед ми донесе 14-месечното участие в саняса тренинг в Bihar School of Yoga, Мунгер, Индия под ръководството на Свами Ниранджанананда Сарасвати. По време на този тренинг участвах в курс за инструктори по йога в Рикхия, Индия. Имам професионална квалификация “Инструктор по йога”, получена от НСА “Васил Левски”, София.

В занятията "Йога по обедно време" предлагам раздвижване и енергетизиране на физическото тяло и успокояване на ума и психиката. Включвам асани (физически пози), пранаяма (работа с дъха) и заключителна релаксация (Йога Нидра). Особено подходящи са за заети хора, които могат да отделят време за себе си в обедната почивка.

Ново с мен: Сформира се група за курс, който представя няколко различни техники за медитация от традицията на Сатянанда йога.

Всяко занимание от серията “Въведение в медитацията” включва: - начална релаксация Йога нидра (около 15 минути), - асана – практики за раздвижване на физическото тяло (около 15 минути), - пранаяма – дихателни практики (около 10 минути), - кратка теория и практика на съответната медитативна техника (около 20 минути).

Занятията са подходящи за участници с поне едногодишен опит в йога, които желаят да придобият знания и опит с различни техники за медитация. Цикълът включва общо 6 занятия по 60 минути. Можете да се участва в отделно занятие. Заявете Вашето участие предварително.

За контакти:
Нина Гелкова

Йога за бременни

Нина Гелкова - Нирмал

С йога се занимавам от 1998 г. и оттогава сме заедно и в добро и в зло. Онова, което най-силно ме свързва с йога е развитието ни като човешки същектва - разгръщането на нашата индивидуалност и потенциал, пълноценното изживяване на всеки миг тук и сега, съзнателното преминаване през хилядите роли в живота ни, пускането им в безкрая и сливането ни с нашия вътрешен мир.

Личният ми опит като майка на две деца, ми показа че периодът на бременността и събитието на раждането могат да се превърнат в изключително мощен път за личностно развитие на майката. В не по-малка степен това е валидно и за бащата. Така се вдъхнових да започна да преподавам йога за бременни. Йога за майката по време на бременността задълбочава съзнателността за този процес, помага за регулиране на хормоналния бум в тялото и тренира тялото за момента на раждането. Внася психическо успокоение и отпускане, смекчава емоционалните колебания от несигурност до екзалтирано радостно очакване, подтиква към общуване с детето още от началото на бременността. Подпомага навлизането в откриването на дълбоката, изконна и зряла същност на Майката вътре във всяка жена. Каква чудесна възможност! - да изживеете с ясно съзнание тази благословия, предоставена от съдбата Ви, да бъдете едновременно сътворец и сътворен.

За контакти:
Павлинка Ангелова Герина

Йога за бременни

Интереса ми към йога започна през 1991 г. в група на Венцислав Евтимов. 10 години по-късно станах член на Българска Йога асоциация. 2011 г. завърших курс за преподаване на йога в училищата. Професионалният ми опит като акушерка започна през 1992 г. в І-ва АГ „Св. София“ - София, в отделение за интензивни грижи за новороденото, а после продължи и във ІІ-ра МБАЛ. Ръководя училище за родители „Аз и Супер Мама“ – подготвям бъдещите майки за раждане и грижа за бебето, преподавам йога, практикувам класическа хомеопатия. Възможността да реализирам мечтите си и да помагам на майките го дължа на философията на живот, която ми дава йога.

За контакти:
Петя Кръстанова

Петя Кръстанова

Сутрешна йога за добър старт

Започнах да се занимавам с йога по време на следването си. Открих я като начин да се справя със стреса, умората и напрежението. С времето разбрах, че йога е много повече от метод за отпускане и почивка - тя ми донесе положителни промени и личностно развитие и се превърна във важна част от живота ми. Днес, девет години по-късно, за мен йогата продължава да бъде хоби, страст и голям помощник в различни ситуации. След като завърших курса за йога инструктори към НСА, съм щастлива да мога да споделям опита си с хора, търсещи добро здраве, вътрешен баланс и хармония.Сутрешните практиките по йога са отличен начин да събудим цялата си система и да се заредим с енергия за предстоящия ден. Заниманията включват различни комплекси от упражнения фокусирани върху определена зона или проблем, например комплекс за проблеми с гърба, за хормонален баланс, за стимулиране и подобряване работата на храносмилателната система, за хармонизиране на нервната система, при проблеми със стави, високо кръвно налягане, стрес и системна умора и т.н. Комбинираме основни асани, дихателни практики и релаксация. Личното внимание от страна на преподавателя и доброто настроение са гарантирани.
 Добре дошли са както начинаещи, така и вече практикуващи йога.

За контакти:
Илиян Константинов

Динамична йога

Илиян Константинов

За мен практикуването е начин на живот, а преподаването на Йога практики е интензивна медитация.

За контакти:
Радостина Няголова, Д-р по музикално и танцово изкуство

Сакрална архитектура на тялото

Радостина Няголова

Усещам Сакралната архитектура на тялото като път към влизане дълбоко в себе си, чрез дихателни и физически упражнения и молитва. Създателка на тази метафизиология е Натали Дроен. Вложила е идеята, че тялото трябва да достигне своята висота, да се изкачи до своето предназначение – да бъде храм на Бога. Съзнанието е готово да възприеме новите усещания в света, но тялото още не е способно да носи любовта, хармонията, мира, молитвата в себе си. С построяването на тялото като храм постепенно се осмислят трите начала в човека – животинското, човешкият и Божественият. Преобразяването в образ Божий е труден и дълъг процес и изисква не само физически усилия, но и вътрешна духовна работа със собствения си характер. Този път навътре ни учи на огромно търпение и любов към себе си, на дисциплина, устойчивост.

За контакти: